Agyrázkódás - Magas vérnyomás November

Agyrázkódás hipertónia

Tartalom

  Mindez azért is figyelemfelkeltő eredmény, nyilatkozták a kutatók, mivel az elmúlt években egyre több vizsgálat jut arra a következtetésre, hogy traumatikus agyi sérülések után megnő a neurodegeneratív és pszichiátriai zavarok kialakulásának esélye, így a múlt hónapban egy-egy tanulmány összefüggést talált az agyrázkódás és a Parkinson-kór, illetve az agyrázkódás és a demencia kockázata között is Raquel Gardner és munkatársai: Mild TBI and risk of Parkinson diseaseNeurology, illetve Deborah Barnes és munkatársai: Association of Mild Traumatic Brain Injury With and Without Loss of Consciousness With Dementia in US Military VeteransJAMA Neurology.

  agyrázkódás hipertónia klinikák a magas vérnyomás kezeléséből

  A kutatók szerint túl szűk látókörrel tekintünk az agyrázkódásra, és sokan képzelik azt, hogy a traumatikus agyi sérülés csak a profi atléták vagy a futballjátékosok problémája, holott mindenki leeshet a bicikliről vagy a lépcsőn, és agyrázkódást szenvedhet el, így nem meglepő, hogy az USA-ban a becslések szerint évente 3,3 millió agyrázkódás történik, amelyek 2,8 agyrázkódás hipertónia esetben igényelnek sürgősségi ellátást. Az indirekt költségekkel együtt ellátásuk 76 legyőzni a magas vérnyomást dollárt emészt fel.

  agyrázkódás hipertónia a magas vérnyomás és a szív népi gyógymódjai

  Fotó: rf Seabury és munkatársai szerint eredményük arra utal, hogy egyenesen közegészségügyi krízis van kibontakozóban; ha az agyrázkódás hipertónia ugyanilyen mértékben hanyagolnák el a sürgősségi osztályokat diabétesszel vagy szívbetegséggel felkeresők utánkövetését, megsokszorozódnának a műhibaperek, teszik hozzá. A betegek kérdőíveket is kitöltöttek az utánkövetésük során kapott ellátással kapcsolatban 2 héttel, illetve 3 hónappal a hazabocsátásuk után.

  • Ha betartja az orvos ajánlásait, a beteg már a második napon javulást tapasztal.
  • Agyrázkódás után elengedhetetlen az utánkövetés
  • Mi okozhat agyi ödémát?

  A betegek mindössze felét engedték úgy haza a kórházból, hogy írásos tájékoztatást kapott, milyen tünetek jelentkezése esetén jelenjen meg orvosánál; a kutatók szerint mind a betegek, mind az orvosok tudatosságát növelni kell azzal kapcsolatban, hogy milyen tünetek jelenhetnek meg az agyrázkódás hosszú távú szövődményeként.

  Kazai Anita.

  agyrázkódás hipertónia a hipertónia alacsony lett