Orvosi kenderolaj: valóban csodaszer? - HáziPatika

Kender hipertónia

A kender, amelyet gyakran ipari kendernek is neveznek, a cannabis sativa növény egyikfajtája, és igen nagy népszerűségnek örvend az egészséges életmódot követők körében. A kender nem csupán az egyik leggyorsabban növekvő növény, de már több mint év óta fontos részét képezi a mezőgazdaságnak. Az ipari kendernek különösen alacsony a tetrahidrokannabinol THC tartalma, így nem okoz pszichotróp reakciókat. A kenderből származó termékek nem rendelkeznek tudatmódosító hatással, fogyasztásuk azonban számos egészségügyi előnnyel járhat.

Elsõdleges vagy primer hipertónia esetében a magas vérnyomás kialakulása mögött nincsen kézzel fogható szervi elváltozás, az nem egy másik betegség, beavatkozás eredményeként jön létre.

Több tényező felel ennek a kialakulásáért öröklött hajlam, környezeti tényezők.

kender hipertónia

Másodlagos vagy secunder hipertónia esetében a magas vérnyomásos állapot mögött kimutathatóan szervi, beavatkozási ok áll. Ilyen lehet például a vesertéria szűkület, phaeochromocytoma, steroidkezelés talaján kialakuló kender hipertónia vérnyomás. Másodlagos magas vérnyomás esetén az alapbetegséget kell gyógyítani, ami legtöbbször magával hozza a vérnyomás normalizálódását is.

kender hipertónia

A magas vérnyomás vagyis a hipertónia a legelterjetebb szív-érrendszeri betegség. Az emelkedett vérnyomás panaszmentesen, észrevétlenül is okozhat szervkárosodást.

kender hipertónia

Éppen ezért lehetőség van alternatív megoldásra. A CBD olaj fogyasztása viszonylag rövid időn belül pozitív változásokat hozhat. Itt tudod megrendelni és a cég házhoz szállítja.

kender hipertónia

Ha kérdésed van szívesen válaszolok! Megosztásokat köszönöm!

NÉGYHÚSZ TV : Hogyan készül ? kannabisz vaj és tea 👨‍🍳