Tényeken Alapuló Orvostudomány Módszertani Ajánlások

Szívmasszázs hipertónia

Szabályok és technika közvetett szívmasszázs elvégzésére, jelzések Vasculitis Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mi a közvetett szívmasszázs, miért, kinek és ki tudja megtenni. Lehetséges, hogy ezt az eljárást elvégezhetjük egy személynek, és hogyan lehet azt úgy tenni, hogy valóban segít. A cikk szerzője: Nivelichuk Taras, az aneszteziológiai és intenzív osztály vezetője, 8 éves munkatapasztalat. Felsőoktatás az "Általános orvoslás" szakterületen.

 • A magas vérnyomás prevalenciája életkor szerint
 • Fontosabb a szívmasszázs! - Új irányelvek az újraélesztésben | eLitMed
 • Hirtelen szívhalál - A test egész napos hűtésével jobbak az esélyek
 • RHEOTROMB NE por oldatos injekcióhoz
 • Milyen segítséget kell nyújtani a magas vérnyomás esetén
 • Asystolia Gyors diagnózis Ha a beteg ruhában van és hasbőre hideg normális hőmérsékletű kézzel való megtapintáskorigen valószínű, hogy hypothermiás.
 • A Rheotromb NE fokozott elővigyázatossággal alkalmazható: - az előző pontban említett agyérbetegségekben vagy a kórelőzményből ismert, hosszabb időn keresztül fennálló, az agyi ereket érintő cerebrovaszkuláris történések esetén, - magas vérnyomás hipertónia esetén, - a bal szívfélben lévő vérrög trombus gyanúja esetén pl.

A közvetett szívmasszázs vészhelyzeti újraélesztési esemény, amelynek célja a megállt szívműködés cseréje és helyreállítása. Ez az eljárás a legfontosabb annak érdekében, hogy megmentse egy olyan személy életét, akinek a szíve megállt, és aki klinikai halálállapotban van.

RHEOTROMB 500.000 NE por oldatos injekcióhoz

Ezért minden személynek képesnek kell lennie szívmasszázsra. Még ha nem is szakértő vagy, de legalább körülbelül tudja, hogyan kell ezt az eljárást megtenni - ne félj megtenni. Ön nem árt a páciensnek, ha valami nem igaza van, és ha nem tesz semmit, akkor halálához vezet.

A legfontosabb dolog - csak győződjön meg róla, hogy a szívverés valóban hiányzik.

szívmasszázs hipertónia

Ellenkező esetben még a tökéletesen elvégzett masszázs szívmasszázs hipertónia káros. A szívmasszázs lényege és jelentése A szívmasszázs célja, hogy mesterségesen újjáéledjen, megállítsa a szívaktivitást abbahagyása esetén. Az ilyen masszázs kétféleképpen történhet: közvetlen és közvetett.

Az első csak műtéti beavatkozással lehetséges, ha azonnali hozzáférést biztosít a szívhez. A sebész a kezébe veszi és ritmikusan váltja a szűkületet szívmasszázs hipertónia pihenéssel. A közvetett szívmasszázst ezért közvetettnek nevezik, mert nincs közvetlen kapcsolat a szervvel. A tömörítést a mellkas falán végzik, mivel a szív a gerinc és a szegycsont között helyezkedik el.

Így a vér keringhet a legnagyobb artériákon és a létfontosságú szerveken agy, szív, tüdő. Jelzések: aki valóban szüksége van erre az eljárásra A szívmasszázsban a legfontosabb dolog annak eldöntése, hogy szükség van-e egy személyre. Csak egy jelzés - teljes szívmegállás. Ez azt jelenti, hogy még akkor is, ha az eszméletlen páciensnek kifejezett aritmiája van, de legalább néhány szívaktivitása megmarad, jobb, ha az eljárástól tartózkodik. A szerződő szív összenyomása megállíthatja.

A kivételek a súlyos kamrai fibrilláció esetei, amikor úgy tűnik, hogy remegnek kb. Ha az ilyen betegeket nem kezelik, az állapot elkerülhetetlenül nehezebb lesz, és a szívmegállás megtörténik.

Hirtelen szívhalál - A test egész napos hűtésével jobbak az esélyek

Ezért közvetett masszázst is kaphatnak, ha más módon nem lehet segíteni. Az eljárás célszerűségét a táblázat tartalmazza: nincs tudat; nincs pulzus és nincs szívverés; nincs légzés; a tanulók szélesek és nem reagálnak a fényre.

A klinikai halál a szívműködés megszűnése után percig tartó halálozás. Ebben az időben a szervekben elsősorban az agyban irreverzibilis folyamatok lépnek fel - a biológiai halál bekövetkezik. Ezért az egyetlen alkalom, amikor szívmasszázsra van szükség, a klinikai halál időszaka.

Még ha nem is tudod, hogy mikor történt a szívmegállás, és nem biztos benne, hogy van-e szívmasszázs hipertónia, akkor ezt az állapotot más jelekkel kell kezelni.

Közvetett szívmasszázs vezetése

Lépésről lépésre történő masszázs utasítások, ajánlások, figyelmeztetések A közvetett szívmasszázs technikáját alkotó műveletek sorrendje a következőket tartalmazza: 1. Határozza meg, hogy a páciensnek pulzus és szívverése van-e: Érezze szívmasszázs hipertónia ujjaival a nyak anterolaterális felületeit a nyaki artériák elhelyezkedésének vetítésében. A pulzáció hiánya szívmegállást jelez.

Hallgassa a fülét vagy fonendoszkópját a mellkas bal oldalán. Ha kétsége merül fel, hogy nincs szívverése, mielőtt közvetett szívmasszázst végezne, határozza meg a klinikai halál egyéb jeleit: a tudat teljes hiánya és a cselekedetekre adott reakciók; széles, nem reagáló tanulók; nincs légzés.

Szabályok és technika közvetett szívmasszázs elvégzésére, jelzések - Vasculitis November

A klinikai halál jelei 3. Ha ezek a tünetek jelentkeznek, nyugodtan folytasson közvetett szívmasszázst a végrehajtás technikáját követve: Helyezze a pácienst a hátára, de csak kemény felületre. Nyissa ki a beteg száját, ha van nyálka, hányás, vér vagy bármilyen idegen anyag, tisztítsa meg a szájüreget az ujjaival. Dobja vissza az áldozat fejét. Ez megakadályozza a nyelv bukását. Javasoljuk, hogy rögzítse ezt a pozíciót, és helyezzen semmilyen gyöngyöt a szívmasszázs hipertónia alá.

Állj mellette a beteg jobb oldalán. Helyezze a két kéz kezét a szegycsontra olyan ponton, amely két ujjal helyezkedik el a szegycsont alsó vége felett a középső és az alsó harmad közötti határ.

A kéznek így kell lennie: az egyik kezesláb a tenyér puha része a hüvelykujj és a kis ujj felemelkedési területén szívmasszázs hipertónia csukló alatt.

Laikusok újraélesztéskor csak szívmasszázst végezzenek

Helyezze a második kezét a mellkason találhatóra, és csavarja az ujjait a zárba. Az ujjaknak nem szabad a bordákon feküdni, mert a masszázs során töréseket okozhatnak. Kanyarogj az áldozatra oly módon, hogy a jobb kefék tetszenek a szegycsont ellen. A kezeknek egyenesnek kell lenniük könyöklábúak.

szívmasszázs hipertónia

A nagyításhoz kattintson a fotóra A mellkasi nyomás gyakorlásának technikája: Legalább szor percenként. Hogy cm-re nyomta. A kezed egyfajta sebességváltó kar.

Tehát nem fog fáradni, és képes lesz arra, hogy masszázst végezzen, szívmasszázs hipertónia csak szüksége van. Ez az eljárás sok erőfeszítést és energiát igényel. A közvetett szívmasszázs körülbelül 20 percig tarthat. Minden percben értékelje, hogy az impulzus megjelent-e az carotis artériákon.

Ha a szívverés ebben az időben bekövetkezett, a további masszázs nem praktikus. Nem szükséges a mesterséges lélegeztetés egyidejűleg a szívmasszázzsal együtt, de lehetséges. A helyes technika ebben az esetben: 30 prés után 2 lélegzetet vesz.

A prognózis jobb, ha a fiatalok nem járnak társbetegségekkel és sérülésekkel. Szívmasszázs: típusok, jelzések, zárt közvetett mechanikus szellőzéssel rendelkező szabályok, szabályok Gyakran előfordul, hogy az utcai járókelőnek segítségre van szüksége, amelyre az élete függ. Ebben a tekintetben, bárki, aki nem rendelkezik orvosi oktatással, ismernie kell és képesnek kell lennie arra, szívmasszázs hipertónia helyesen és szakmailag, és ami a legfontosabb - azonnal segítsen minden sérültnek.

Ezért kezdődik az iskolában az ilyen tevékenységek, mint a közvetett szívmasszázs és a mesterséges lélegeztetés tanítási módszerei. A szívmasszázs mechanikus hatással van a szívizomra annak érdekében, hogy a véráramlást a test nagy edényein keresztül tartsa a betegség által okozott szívverés megállításakor. A szívmasszázs közvetlen és közvetett lehet: A közvetlen masszázst csak a műtőben, nyitott mellkasi szívvel végzett műtét közben végezzük, és a sebész keze által végzett nyomómozgásokon keresztül végezzük.

szívmasszázs hipertónia

A közvetett zárt, külső szívmasszázs elvégzésének technikáját bárki elsajátíthatja, és mesterséges lélegeztetéssel együtt végzik. Kardiopulmonális újraélesztés. Azonban az Orosz Föderáció jelenlegi jogszabályai szerint a sürgősségi ellátás a továbbiakban: resuscitator nyújtja a jogot, hogy ne végezzen mesterséges száj-száj- vagy száj-orr légzést abban az esetben, ha közvetlen vagy látens fenyegetése van az egészségére.

 • A zsokéknak magas vérnyomása van
 • Közvetett szívmasszázs vezetése - Anatómia November
 • Laikusok újraélesztéskor csak szívmasszázst végezzenek
 • Elsősegély-stroke - Tumor
 • Modern magas vérnyomás elleni gyógyszerek az idősek számára fórum
 • Számos, a patogenezist és a klinikai végpontokat vizsgáló tanulmány bizonyítja a cardiovascularis megbetegedések és a pszichoszociális tényezők ideértve a mentális betegségek egyidejű fennállását, egyes személyiségtényezőket vagy éppen a társas környezetet szoros összefüggését.
 • Hirtelen szívhalál - A test egész napos hűtésével jobbak az esélyek Szerző: MTI Ha valaki hirtelen összeesik, mert szíve megszűnik dobogni, csak akkor van esélye visszatérni a halálból, ha a környezetében lévők késedelem nélkül elkezdik az újraélesztést.

Például abban az esetben, ha az áldozatnak vér van az arcán és az ajkán, a resuscitátor nem érheti hozzá az ajkához, mivel a beteg HIV-vel vagy vírusos hepatitissel fertőzött.

Az asszociális kinézetű beteg például tuberkulózisban szenvedhet. Tekintettel arra, hogy a veszélyes fertőzések jelenlétét nem lehet előrejelezni egy adott betegben tudat nélkül, a mesterséges lélegeztetés nem végezhető el a mentő megérkezése előtt, és a beteg szívmegállással kapcsolatos segítségét közvetett szívmasszázs biztosítja. Néha speciális szívmasszázs hipertónia tanítanak - ha a resuscitátor műanyag zacskóval vagy szalvétával rendelkezik, használhatja őket. A gyakorlatban azonban elmondható, hogy sem egy zsák az áldozat szája alatt lévő lyuksem a szalvéta, sem a gyógyszertárban vásárolt eldobható orvosi maszk nem védi az átvitel valós veszélyét, mert a nyálkahártyák érintkeznek a zsákon vagy a nedvesen a légzésből.

Kapcsolja be a nyálkahártyákat - a vírus közvetlen átvitele. Ezért, függetlenül attól, hogy a mentő hogyan akarja megmenteni egy másik személy életét, ne feledkezzen meg a saját biztonságáról. Miután az orvosok megérkeztek a helyszínre, megkezdődik a mesterséges tüdő szellőzés ALVde egy endotracheális cső és egy Ambu zsák segítségével. Algoritmus külső szívmasszázs vezetésére Tehát mit kell tennie, mielőtt a mentő megérkezne, ha eszméletlen embert lát?

Először is, ne essen pánikba és próbálja meg megfelelően értékelni a helyzetet. Ha egy személy éppen a szemed előtt esett, vagy megsérült, vagy kihúzta a vizet és hasonlókat, meg kell vizsgálni a beavatkozás szükségességét, mivel a szívmasszázs hipertónia és a légzés kezdetétől számított első percben egy közvetett szívmasszázs működik. Ha egy személy hosszú ideig több mint percig nem lélegzik a közeli emberek szavaiból, lehetséges az újraélesztés, de valószínűleg hatástalan lesz. Ezenkívül szükség szívmasszázs hipertónia arra, hogy személyesen felmérje a fenyegető helyzet jelenlétét.

Például lehetetlen segítséget nyújtani egy forgalmas úton, eső gerendák alatt, tűz közelében, stb. Itt kell áthelyezni a beteget egy biztonságosabb helyre, vagy hívni egy mentőt és várni. Természetesen szívmasszázs hipertónia első lehetőség előnyösebb, mivel valaki más életének számla percekig folytatódik.

Az L-lizin észcinálódik. Önsegély agyvérzéshez A stroke-ban való segítségnyújtás önmagában korlátozódik. Ezért a betegek nem tudnak segíteni magukban.

Kivételt képeznek azok az áldozatok, akiknek gyanúja van a gerincvelődésnek búvár sérülése, szívmasszázs hipertónia, magassági esésamelyeket szigorúan tilos külön hordágy nélkül szállítani, azonban ha az élet megmentése kockán van, ezt a szabályt is figyelmen kívül lehet hagyni. Lehetetlen leírni minden helyzetet, így a gyakorlatban másként kell eljárnunk. Miután látta az eszméletlen személyt, hangosan ki kell kiabálnia, gyengéden nyomja meg az arcát, általában figyeljen rá. Ha nincs válasz, helyezzük a pácienst a hátára egy lapos, kemény felületre a földön, a padlón, a kórházban leeresztjük a fekvő gurney-t a padlón, vagy a padlóra toljuk a beteget.

Soha ne végezzen mesterséges lélegeztetést és szívmasszázst az ágyon, hatékonysága biztosan közel lesz a nullához. Megnézzük a mellkasot, hallgatjuk a lélegzetet és érezzük a bőr kilégzett szívmasszázs hipertónia.