Valóban lehet ganodermával kezelni a miómát? - Gombakirály

Hipertónia miómákkal

A mióma  fibroma az egyik leggyakrabban előforduló jóindulatú daganatos betegség, mely a 30 év feletti nőknek kb. A mióma elhelyezkedése alapján több féle lehet: a méh ürege felé növő, a méh izomfalában belül található, a méhből kifelé növő típus ismert. Milyen tüneteket okozhat a mióma?

Bio gyógygomba webáruház

Hipertónia miómákkal mióma tüneteként alhasi fájdalom, vizeléskor jelentkező fájdalom, székelési fájdalom, közösülési fájdalom, vérzészavar egyaránt előfordulhat, sőt még meddőség is előfordulhat.

A miómáról gyakran csak melléklelet formájában szerzünk tudomást, mert semmi féle panaszt nem okoz még a vizsgált egyén számára.

A magas vérnyomás veszélyei

Ez a betegeknek kb. Általában minél nagyobb egy mióma, annál gyakrabban okoz nyomási tünetet a betegnek.

hipertónia lorista kezelése a magas vérnyomás és a szív népi gyógymódjai

A miómás nők egyötödénél fordul csak elő súlyos panasz. Milyen orvosi terápiája lehetséges a miómának?

hogyan lehet megtudni milyen fokú magas vérnyomás betegség kódja az mkb-10 hipertónia szerint

Az orvosi terápia két bázispillére a gyógyszeres terápia és a műtét. Gyógyszeres terápia: az alkalmazott gyógyszerekkel mesterségesen kiváltott menopauzát klimaxot hozunk létre, melynek hatására a mióma növekedése megáll, ill. A gyógyszeres kezelés hátránya a kezelés magas költsége és az igen sok mellékhatás pl. Sebészi eltávolítás: erre olyan esetekben van szükség, mikor a mióma már komoly panaszokat okoz a betegnek és az alkalmazott gyógyszeres terápia nem használt.

Vannak, akik nem is tudnak a miómáról

Milyen természetes terápiák ismertek a mióma kezelésére? A természet jó néhány olyan növénnyel ajándékozott meg bennünket, melyek képesek valamilyen szinten csökkentetni a miómákat, illetve az általuk okozott panaszokat.

Ezeknek a kötő és izomszövetből álló mióma csomóknak a mérete a dinnye nagyságig terjedhet. A kisméretű, panaszokat nem okozó miómával sok teendő nincsen, kezelni nem feltétlenül szükséges. A miómás betegek panaszai a miómák elhelyezkedése szerint változnak:fájdalom, meddőség, vérzészavarok folyás, nyomásérzet — főleg a hólyagon vagy a bélen — szövődményes terhesség, problematikus szülés stb. A mióma hormonfüggő betegség, ezért a fogamzóképes korban alakul ki, gyakran a

Ilyen növényünk például a zöld tea, a ginzeng, a jamszgyökér, a fekete üröm, a barátcserje és a gyógygombáink közül pedig a ganoderma lucidum is. Ezek a lehetőségek panasz mentes betegeknél jöhetnek számításba. A cm-es mióma tekinthető a vízválasztónak, ezen méret alatt általában nem okoz panaszt a nők számára, és ilyen esetekben javasolható a természet adta terápia.

magas vérnyomás 2 fok mi ez a kezelés Batmanghelidj magas vérnyomás

Hogyan hat a ganoderma? Ilyen esetekben a nemzetközi szakirodalomban a ganoderma gombát főzet formájában ajánlják.

sárterápia magas vérnyomás esetén a stressz hatása a magas vérnyomásra

Megjegyzem mi ennél kevesebb, kb. Fontos tudnunk, hogy erről a módszerről klinikai vizsgálati eredmények még nem áll rendelkezésünkre, csupán néhány angol nyelven megjelent tanulmányra hivatkozhatunk.

milyen ételeket kell használni magas vérnyomás esetén magas vérnyomás kezelés normája

Hol a helye a gyógygomba terápiának? A miómák természetes növényekkel való kezelését abban az esetben érdemes legpróbálni, ha a mióma kicsi cm-nél kisebb és nem okoznak súlyosabb panaszt a betegnek, így az orvosi terápia még nem jön számításba. Ilyen esetekben a gyógygombás vagy gyógynövényes terápiát legalább fél éves időtartamra kell tervezni, mert rövidebb idő alatt nagy valószínűséggel nem várható lényeges eredmény.

Teázzunk és várjunk

A miómák méretének változása ultrahang vizsgálattal egyszerűen nyomon követhető, így ezzel a együtt a különböző terápiák hatékonysága is mérhető. A gyógygomba terápiát viszont azonnal fel kell függeszteni, ha a betegnek bármilyen súlyosabb panasza keletkezne pl. A Ganoderma lucidsum nagy előnye, hogy nagyon jól tolerálható hosszú távon adva is, és amellett, hogy segíthet a miómák méretének csökkentésében, feltölti a szervezetet hasznos anyagok tömegével, valamint hozzájárul hipertónia miómákkal immunrendszerünk és egész szervezetünk tökéletes működéséhez.

Nagyon fontos, hogy csak ellenőrzött BIO gazdaságból származó ganodermát fogyasszunk.

A mióma előfordulása

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célt szolgál. A benne lévő információk nem alkalmasak betegségek önálló kezelésére, és nem vonatkoztathatók hipertónia miómákkal honlapunkon szereplő termékekre. Szerző: Dr. Dóda Ildikó háziorvos, fitoterapeuta Források:.